Highlights uit het groene en duurzame nieuws van Milieucentrum Utrecht, interessante activiteiten en tips om meer te ontdekken in de Duurzamer030.
Nieuws
Kasteeltuin Nijevelt
In dit artikel lees je dat vrijwilliger Sandra niet alleen positieve indrukken van dit mooie, duurzame buurtinitiatief mee naar huis neemt. Ze vertrekt ook met een tas vol vers geplukte snijbiet, courgettes en komkommer en een heerlijk potje voorjaarshoning.
PUUR & LOOS
Van het ontstaan van een verpakkingsvrije supermarkt uit twee bestaande duurzame initiatieven tot de toekomstdromen van winkelmanager Daan van Veen. Je leest het in dit artikel van onze redacteur Emma.
BuurtBuik
Medewerker Sandra ging langs bij de vrijwilligers van BuurtBuik, een organisatie die voedsel redt van verspilling. Vrijwilligers halen eten op bij horeca, supermarkten en groenteboeren en koken er gezamenlijk een gratis en gezonde maaltijd van voor de hele buurt. Waardevol voor de buurtgemeenschap en smaakt zeker naar meer.
Agenda
Samen meten Utrecht festival
Doe mee aan workshops en masterclasses en luister naar inspirerende inzichten op dit festival voor citizen science.
Repair Café Utrecht
Laat je helpen bij reparaties tegen een vrijwillige bijdrage door handige vrijwilligers. Gun je spullen een tweede ronde, weggooien is zonde.
Tip van de maand
Groene Michelinster voor restaurant Heimat
Utrecht heeft er een tweede restaurant met een groene Michelinster bij: Heimat. In het nieuwsartikel in DUIC lees je dat Michelin de groene ster in het leven heeft geroepen om restaurants en chefs te bekronen die ‘zichzelf aansprakelijk stellen voor hun normen op het vlak van ethiek en milieu’. De groene ster ‘onderscheidt chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst’. Chef Niels van Zijl in de Michelingids: “We maken bewuste keuzes, koken seizoengebonden, en zetten reststromen om in nieuwe smaken.”